Mine interesser


På denne side, fortæller jeg om en del af mine mange spændende interesser, hvoraf nogle er meget jordnære, og andre er mere højtflyvende; men et vist kreativt element kan jeg nok ikke løbe fra.


Fotografering


Fotografering er en af mine yndlingsinteresser.
Jeg bruger mit Nikon D-70 digitale spejlrefleks, og går tit på en lille fotosafari i naturen eller i Københavns gader. Kameraet er selvfølgelig med når jeg er på heldagsture, ferier og fester.
Jeg laver selv "mørkekammerarbejdet" på PC'en, med at rette på belysning og farver, samt lave udsnit af billeder, hvis jeg ikke har brugt zoomen rigtigt. Derefter brænder jeg alle de billeder jeg vil have kopieret, på en CD, og får fotohandleren til at lave det grove arbejde. Det er både billigere og bedre på den måde, end hvis jeg selv printer dem ud.
Alle mine fotos kommer i albums, hvor hver enkelt side bliver lavet på PC'en og originalbillederne derefter sat på.


Videooptagelser


Det er sjovt at lave sine egne videoer.
Jeg optager filmene med mit nye Panasonic mini-DV kamera (digitalt), som kan handle om ferier, damptog eller andre spændende ting. Derpå redigerer jeg dem på computeren i et program der hedder Pinnacle Studio 10.1 Plus.
Mine optagelser med mit gamle Hi8 kamera, fik samme tur gennem denne vridemaskine, som giver en rimelig billedkvalitet på de analoge optagelser, og den er i det mindste bedre end dengang jeg kopierede over på videobåndoptagere.
Når filmen er færdigredigeret og forsynet med baggrundsmusik etc. brænder jeg den på en DVD-R, så jeg og Gitte - samt vore gæster - kan se den på fjernsynet via en almindelig billig DVD-afspiller.


Film


Jeg holder af en god film.
Jeg har tidligere gået jævnligt i biografen for at se kvalitetsfilm - hvilket nu er hæmmet af en indreøresygdom - hvor jeg især er til franske og italienske film, som "Il postino" eller "La stazione", eller en "tøsefilm" som "Bridget Jones Dagbog".
Jeg har dog også en svaghed for amerikanske film i Science Fiction genren, som f. eks. Star Trek, Star Wars m. fl.
Jeg har en en samling på flere hundrede DVD-film derhjemme, som jeg holder af at hygge mig med, når jeg er i humør til en hjemmeaften foran "tossekassen".


Musik


Nej - jeg er ikke udøvende musiker....
- men jeg elsker at høre god musik, når jeg har fri og er hjemme, hvad enten jeg er igang med at skrive på min PC, montere fotos eller lave mad.
Jeg er til et stort udvalg af genrer, lige fra Beethoven via Miles Davis til f.eks. Countryrocksangerinden Shania Twain ("Man! I Feel Like A Woman!"). Ligeledes holder jeg af de gamle popskiver fra min barndom og ungdom, så jeg har selvfølgelig samlet et par CD'er sammen, og har næsten 1000 af dem lige nu. Når jeg ikke hører CD'er stiller jeg radioen ind på enten DR's "P4" på FM eller på "Nova FM", "P3", og "DR Klassisk" på DAB-radioen.


Frimærker"Vil du med hjem og se min frimærkesamling?"
OK - den vits er nok lidt gammel, men frimærker er nu ret underholdende og afslappende at samle på, og i de mørke vinteraftener - eller lyse sommerdage er det primært Sverige og England, jeg samler på, og visse øvrige mere tidsbegrænsede områder; samt motivmærker med jernbaner - samt de franske "Marianne"-mærker.
Mærket tv. viser Grækenlands danske dronning Anna-Maria med sin lille datter Alexia, der idag er en voksen kvinde.

Jeg har en lille hjemmeside om mine frimærker. Den er ikke helt udbygget endnu, men tag gerne et kig på http:mgottlieb.dk/frim


Min PC


Jeg er lidt PC-nørd.
Siden jeg fik min første PC i 1996, er det i de efterfølgende 10 år blevet til en af mine kæreste fritidsbeskæftigelser. Jeg har i efteråret '04 igen fået skiftet min PC ud med noget mere tidssvarende, bl.a. en lidt større fladskærm og Windows XP. Dette skete med god hjælp fra et par nære venner, der er endnu bedre til PC'er end jeg selv er. Mine styrker ligger mest på software-siden, hvor jeg er uddannet som superbruger i Office og Windows.
Min hjemmeside er lavet direkte i HTML-kode med hjælp af editoren HomeSite 4.0d, men jeg er nu gået over til Dreamweaver MX, som er en opdateret udgave af HomeSite. Efter jeg har lært HTML-koderne, og billedbehandling på et Webdesignkursus på MultiMedieInstituttet i '99 er det blevet sjovere at lave web-sites både for mig selv og for andre.


Veterantog


Med dampen oppe.
En anden af mine interesser er de gode gamle damptog, som jeg synes er utroligt spændende og fascinerende, og hvorfor skulle en pige ikke kunne interessere sig for det? Vi har jo allesammen både mandlige og kvindelige sider, og jeg er da ikke dene eneste pige i Dansk Jernbane Klub.
Jeg tager derfor ofte på ture med de "kære gamle tog" som Peter Belli synger om i sangen, og jeg har brugt mine kameraer flittigt under disse ture.
Fotoet tv. viser D 826 mellem Ballerup og Mileparken.
Jeg pusler pt med en lille hjemmeside om min jernbaneinteresse. Den er ikke helt udbygget endnu, men tag gerne et kig på
http:mgottlieb.dk/tog


Naturen


Ud i Danmarks skønne natur.
Er der noget bedre end en frisk spadseretur eller en lang cykeltur i skoven eller på landevejene, mens fuglene kvidrer og solen skinner. Det er både sundt og dejligt, og naturligvis tager jeg ofte Gitte, og et kamera med.


Rejser


"At rejse er at leve!"
Jeg har rejst meget, både nordpå og i Sydeuropa, hvor jeg har været på Corsica, Ibiza, i Venezia (foto tv.) og flere gange i Grækenland. Det er en dejlig måde at tilbringe en ferie på, at kunne suge nye indtryk til sig, og lære om andre kulturer og deres historie.
Efter jeg er blevet førtidspensionist, er der ikke rigtigt råd og kræfter til den slags ting mere, og som transepige er det trods alt de færreste lande, hvor man kan færdes frit uden generende tilråb og kommentarer. Til gengæld har jeg en masse dejlige minder i form af fotos og videofilm fra mine rejser.